Fontænegården Enggården

 

Hjemmeside :  www.enggarden.dk

 

billed11

 

 

Thy Fonden oprettedes i 1991 af Johannes Nielsen som en selvejende, almennyttig, social og kulturel fond. Fonden blev først og fremmest oprettet for at tage i mod Enggården og Skærlund som en gave fra Johannes. Formålet var at drive Enggården som en Fontænegård og Skærlund som et kreativt fristed, - med mulighed for ferieophold og undervisning i kreative aktiviteter. Enggården har været en Fontænegård siden 1993. Det er i øvrigt den eneste Fontænegård i verden.

Enggården er et økologisk landbrug. Man driver Enggården med det formål at give mennesker med langvarig psykisk sygdom, gode muligheder for en revalidering gennem arbejde og undervisning, ansvar og fælleskab. Stedets tilbud er meget alsidige. F.eks. kan man gå til undervisning i forskellige fag, dyrke sine kreative evner - og ikke mindst er der de forskellige opgaver i den daglige drift af gården.

Der er i alt ca. 30 psykiatribrugere, der deltager i dagsaktiviteterne, - hvoraf de 7 bor på Enggården.

Det er muligt at vælge undervisningsfag efter ønske. På Enggården er ansat forskellige medarbejdere, hvoraf en er folkeskolelærer. Anna Valdemarsdatter er leder af Enggården.

 


Fontænegården Enggården :

Enggårdsvej 2, Hundborg,

7700 Thisted

Tlf. nr. 97 93 72 55

Mail :  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hjemmeside :  www.enggarden.dk