Gallo Gården Skærlund

 

p1011520

 

Thy Fonden oprettedes i 1991 som en selvejende, almennyttig, social og kulturel fond. Fondens formål var på dette tidspunkt først og fremmest at tage i mod Skærlund og Enggården som en gave fra Johannes Nielsen.

Gallo Gården Skærlund, der er oprettet i 1983, ligger i Thy i rolige omgivelser og er et ferie og rekreationssted for psykiatribrugere. Her er ingen behandling eller leder.

På Skærlund kan man enten deltage i kurser i kreative fag eller leje en af lejlighederne for én eller flere uger. Undervisningen er for mennesker med psykiske sygdomme eller problemer, men lejlighederne kan lejes af såvel psykisk syge som psykisk raske.

Der er gallerier med spændende og talentfuld kunst af kunstnere med psykiske sygdomme. Det drejer sig hovedsageligt om kunstnere, der har boet på Skærlund i kortere perioder. Der er faktisk kunst overalt på Skærlund, - i alt ca. 300 kunstværker.

 

Ferieophold : Der er 4 lejligheder mellem  20 m2 - 68 m2, som udlejes på Skærlund. Der er plads til mellem 2 - 6 peresoner. Der er gode muligheder for at bruge sine kunstneriske evner, idet der findes 2 store atelier og 3 gallerier til skiftende udstillinger. Der er en pragtfuld natur og til lejlighederne hører et par cykler, hvis man vil ud og se på området. Der er kun 9 km. til havet. Desuden findes to særdeles spændende og interessante kunstmuseer i området : Kirsten Kjær Museet i Langvad og Heltborg Museet i Heltborg. Også museet i Thisted er et besøg værd.

Undervisning : der har i mange år været afholdt kreative ugekurser for mennesker med psykiske lidelser /problemer på Skærlund. Kursernes lovgrundlag er Folkeoplysningsloven og undervisningen tilrettelægges som særligt tilrettelagt undervisning på små hold med max. 6 deltagere. Kursernes form kan sammenlignes med en ugehøjskole, idet deltagerne bor på stedet.
Deltagerne medvirker på skift ved indkøb, madlavning og rengøring. Netop den korte periode og den højskoleprægede dagligdag, er meget efterspurgt af målgruppen. Emnerne er en lang række kreative fag, f.eks. tegning, maleri, skriveværksted, rytmisk sammenspil, gøgl og folkedans. Den tilknyttede lærerkreds er veluddannet og har indsigt i og forståelse for målgruppen. Deltagerne indkvarteres 2, 3, 4 eller 6 personer sammen.

Skærlund ligger knap 3 km. fra Hundborg, 6 km. fra Snedsted (som er nærmeste stationsby), 17 km. fra Thisted og 9 km. fra Vorupør. Der er gode busforbindelser til Vorupør og Thisted. Hvis man kommer med tog til Snedsted, kan man ringe til Taxa, gerne et par dage i forvejen, på tlf. nr. 97 92 04 22.

 

 

 

Gallo Gården Skærlund :

Katholmsvej 7, Hundborg,

7700 Thisted.

 

 

Al henvendelse vedr. kurser skal ske til Gallo Skolen :

Skærlund-gruppen på Gallo Skolen,

Blåmunkevej 6, - 8240 Risskov

Tlf. nr. 86 17 51 98

Kontortid : mandag - fredag 09:00 - 15:00

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Al henvendelse vedr. ferieophold skal ske til Tine Voldby.

Tlf. nr. 28 82 51 42

Mail: