Gallo´s historie

 

Det var Johannes Nielsen, der oprindeligt fik idéen til Gallo Aktiviteterne. Han startede alle Gallo Aktiviteterne, Museum Ovartaci og Fontænegården Enggården.

 

Johannes Nielsen oplevede, hvordan mange patienter fik det bedre gennem meningsfyldt arbejde og kreativitet. Han startede med i 1975 at oprette Museet, der nu hører under Universitetshospitalet i Risskov, og hedder Museum Ovartaci med  tilhørende museumscafé og kreative værksteder og atelier.

 

Sidenhen er mange andre Gallo Aktiviteter stødt til, så det i dag er et stort 'projekt'. Den første Gallo Aktivitet var Galleri Gallo, der åbnede i 1980.


I Gallo Aktiviteterne + Museum Ovartaci arbejder der til sammen ca. 80 mennesker, hvoraf ca. 60 er psykiatribrugere. Herudover er der 50 frivillige medarbejdere og en leder i Gallo Kriserådgivning.


Målgruppen for Gallo Aktiviteterne er primært mennesker med en psykisk sårbarhed eller psykiske/ sociale problemer. Mange steder gælder tilbudene dog alle; f.eks. muligheden for at udstille i Galleri Gallo, gå på café i Gallo Huset eller arbejde i Gallo Gartneriet.


Den røde tråd i arbejdet med Gallo Aktiviteterne har altid været hjælp til selvhjælp gennem kreativ beskæftigelse og meningsfuldt arbejde. Det vi i dag kalder recovery og empowerment.


Historisk hed det, at Gallo Aktiviteterne var ukommercielle, kreative græsrodsaktiviteter. I dag består vi af foreninger, selvejende institutioner, fonde og socialøkonomiske virksomheder.


Læs meget mere om de enkelte Gallo Aktiviteter under 'hovedmenu'.


Derudover kan man læse mere om Gallo Aktiviteterne, Museum Ovartaci og Fontænegården Enggården i bogen "Hjælp til selvhjælp til recovery - det at komme sig" af Johannes Nielsen og Eddie Danielsen. Den kan købes hos Museum Ovartaci og i Gallo Huset.
Her kan man også købe en DVD af Stine Korst med titlen "En ildsjæl - et portræt af Johannes Nielsen".